Filter Esports Prime icon
Zeri is nu live in League of Legends

Zeri is nu live in League of Legends

21 januari 2022
Geschreven door aerox

De nieuwste AD Carry is live gegaan in League of Legends. Zeri is vanaf nu speelbaar. Daarmee telt League of Legends officieel 158 champions, en is zij de eerste champion van het nieuwe jaar. De kit van Zeri draait om het gebruik van elektriciteit.

Zeri wordt ook wel The Spark of Zaun genoemd, en dat betekent dat ze intrinsiek is verbonden met de stad waar onder andere Ekko vandaan komt. Het is dan ook niet zo gek dat zij een belangrijke band heeft met Ekko, waardoor het ook zomaar zou kunnen dat ze een opwachting zal maken in het tweede seizoen van Arcane.

Zeri is te koop voor 7800 Blue Essence of RP, en heeft ook meteen haar eerste skin gekregen: Withered Rose. In plaats van een look die erg lijkt op Billie Eilish ziet ze er in deze skin behoorlijk anders uit, want nu heeft ze roze haar en een paarse outfit.

Skills

De kit van Zeri draait om snel bewegen, ongrijpbaar zijn, en heel veel damage doen. Kortom: zoals het een AD Carry betaamt.

Passive – Living Battery
Zeri krijgt movement speed wanneer ze een schild krijgt van iemand. Als ze het schild van een vijand aanvalt dan absorbeert ze de energie en krijgt dit schild zelf.

Q – Burst Fire
Zeri heeft hier een passive en een active. Haar passive is dat haar normale aanvallen magic damage doen, en dat sterker worden met AP, én dat het wordt gezien als een ability. Bewegen en het gebruik van de active van Burst Fire zorgen ervoor dat er energie wordt opgeladen in haar Sparkpack. Wanneer deze vol is dan zal haar volgende basic attack iemand slowen en meer schade toerichten.

De active van Burst Fire betekent dat er snel zeven schoten worden afgevuurd die fysieke schade doen tegen de eerste vijand die wordt geraakt.

W – Ultrashock Laser
Zeri schiet een elektrische schok die schade toebrengt aan de eerste vijand die het raakt en ook nog eens slowt. Maar als die schok eerst terrein raakt zoals een muur, dan wordt vanaf het punt van impact de schok ineens een grote laser die lijkt op de ultimate van Lux. Nu wordt iedereen die in het traject van de laser staat geraakt, krijgt schade en wordt geslowd.

E - Spark Surge
Zeri dasht en kan over terrein springen net zoals Talon. Ook gaan de drie volgende casts van Burst Fire door vijanden heen waardoor je nu meerdere doelwitten kan raken. Dit lijkt erg op de ultimate van Twitch. Spark Surge heeft een lange cooldown, maar het raken van anderen met aanvallen of abilities zorgt ervoor dat deze cooldown veel korter wordt.

R – Lightning Crash
Zeri geeft in een enorm gebied elektriciteit af, waardoor vijanden in dat gebied schade krijgen. Daarna krijgt ze een overcharge. Ze doet meer schade, valt sneller aan en krijgt meer movement speed. Daarnaast kan ze vijanden blijven aanvallen en krijgt de timer van de buff een reset. Ook krijgt ze een stack, waardoor haar movement speed sneller wordt. Dit heeft vooralsnog geen limiet, waardoor je movement speed kan blijven stacken zolang je vijanden kan blijven raken. Daarnaast doet haar Burst Fire nu sneller schade want in plaats van zeven schoten schiet je er nu drie die dezelfde schade doen, én a la Volibear via elektriciteit schade doen aan vijanden die vlakbij je doelwit staan.

Afbeelding: Riot Games
Er zijn voorlopig geen wedstrijden