Filter Esports Prime icon
Dev1ce weer op de bank van NiP

Dev1ce weer op de bank van NiP

21 januari 2022
Geschreven door Toldersma

De Deense superster Nicolai “Dev1ce” Reedtz lijkt wederom een tijd afwezig te zullen zijn van zijn team, Ninjas in Pyjamas. De speler was eind 2021 ook al afwezig, waarbij werd gezegd dat hij wegens ziekte niet kon spelen. Het lijkt er op dat deze ziekte mogelijk langdurig van aard is en Dev1ce dus niet snel zal terugkeren naar de actieve line-up van NiP.

NiP speelt zelf aankomende week BLAST Premier Spring Groups en zal als vervanging van Dev1ce een speler van hun academy roster meenemen. Love “phzy” Smidebrant heeft eerder al gespeeld voor NiP tijdens IEM Winter en de BLAST Premier World Final toen hij Dev1ce moest vervangen, echter is zijn rating relatief een stuk lager dan dat van de standaard speler.

Nieuwe speler?

Het is daarom ook zeker mogelijk dat NiP mogelijk zal kijken naar een nieuwe speler om voor de lange termijn wat beter klaar te staan. Vanuit de Zweedse kampen is er nog wel een mogelijkheid in de vorm van Jack “Jackinho” Ström, een Fnatic speler die sinds september daar juist op de bank zit. Zijn rating is ook niet geheel denderend, maar Jackinho heeft al wel redelijk wat ervaring op hoog niveau, waardoor het makkelijker zou zijn om met het team te groeien.

Er gaan geruchten dat Dev1ce mogelijk terug zou willen naar Astralis, maar naar eigen zeggen is dit niet waar en focust hij op het herstel van zijn eigen mentale gezondheid.

Er zijn voorlopig geen wedstrijden