Filter Esports Prime icon
Autimatic tekent bij Evil Geniuses

Autimatic tekent bij Evil Geniuses

20 januari 2022
Geschreven door aerox

Timothy “autimatic” Ta heeft zich officieel aangesloten bij Evil Geniuses. Daarmee is het tweede nieuwe lid van het team bekend. Hij sluit zich aan bij voormalig teamgenoot Jacky “Stewie2K” Yip, die eerder deze week zich aansloot bij EG. Met de zet is autimatic eindelijk officieel terug bij Counter-Strike. Vorig jaar vertrok hij bij de shooter van Valve om te proberen een ster te worden in VALORANT. Dat ging niet geheel volgens plan. Hij hoopt nu zijn carrière weer nieuw leven in te kunnen blazen in CS:GO.

Met de komst van autimatic mist er nog maar één persoon van het lijstje dat al een tijdlang beschikbaar is: William “RUSH” Wierzba. Als hij daadwerkelijk tekent voor EG, en het lijkt erop dat dit inderdaad zo is en dat hij binnenkort aangekondigd wordt, dan is het trio compleet dat in 2018 tegen alle verwachtingen in met Cloud9 de Boston Major wist te winnen. Daarmee zijn deze drie spelers legendarisch geworden, want zij zijn tot nu toe het enige Noord-Amerikaanse team dat ooit een major wist te winnen.

Eerste liefde

“Ik ben erg blij dat ik terug kan keren naar mijn eerste liefde, en ben dan ook erg enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven”, zegt autimatic over zijn terugkomst. Het is de verwachting dat hij, net zoals hij dat deed bij Cloud9, zich volledig kan richten op rifles en niet hoeft te snipen. Bij Gen.G, het team waar hij heenging voor hij uit CS:GO verdween, moest hij die rol op zich nemen en dat was allesbehalve een succes.

Dat gemis van succes ging ook door bij VALORANT. Autimatic werd gerekruteerd door T1, één van de grootste esportsorganisaties in de wereld. Helaas werd dit avontuur allesbehalve een succes. Het team wist geen enkel toernooi te winnen, en heeft zich ook nooit weten te plaatsen voor de eindrondes. Daarmee lijkt de tijd van T1 in VALORANT een nachtmerrie te zijn geworden, en gezien de huidige spelers in het team ziet het er niet naar uit dat daar binnenkort verandering in gaat komen.

Voor autimatic is zijn transfer wel een kans om zich opnieuw te bewijzen. Dat gaat wel vanaf het begin al moeilijk worden, want het team gaat debuteren tijdens de BLAST Premier Spring. Daar moet het tegen Team Liquid, FaZe Clan en Team Vitality spelen. Behoorlijk lastig dus. Dat evenement begint op 28 januari.

Afbeelding: Evil Geniuses
Er zijn voorlopig geen wedstrijden