Filter Esports Prime icon
Krijgt League of Legends een emoband?

Krijgt League of Legends een emoband?

19 januari 2022
Geschreven door aerox

Het lijkt erop dat 2022 het jaar wordt dat we met League of Legends terugkeren in de tijd naar het begin van dit millennium. Riot Games Music, de afdeling binnen Riot die zich bezighoudt met alle officiële muziek van alles Riot, kwam uit het niets met een tweet waarin het leek te hinten dat er een emoband gaat komen.

Hoewel het een ‘vibe check’ was, kortom kijken of er animo voor was, kreeg Riot binnen een mum van tijd honderden reacties. Dat laat zien dat fans weldegelijk klaar zijn voor een nieuwe muzikaal project. Natuurlijk zal niet iedereen daar even blij mee zijn. Zo zijn er genoeg fans die graag nieuw materiaal van True Damage willen zien. Desalniettemin lijkt het Emo-idee goed geslaagd te zijn.

Potentiële lineup

De vraag is natuurlijk: wie hoort er nou thuis in zo’n groep? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar een Tweet die het goed doet heeft een lineup van Aphelios, Sett, Ezreal, Kayn en Rakan. Daar lijkt Riot Games zich ook goed in te kunnen vinden, maar geeft wel aan dat de persoon nu wel “de verdrietigste bestie van allemaal is vergeten”, namelijk Amumu.

Dat is geen wonder, want Amumu is ook de champion die als één van de weinige champions in League of Legends al een emo-skin heeft: Emumu. Ook Vex mag niet vergeten worden, haar hele personage is gebouwd rondom het principe van een emo. Daarnaast heeft Annie een Goth-skin, maar de kans dat een klein kind in de band komt is behoorlijk vergezocht. 

Eerder succes

Riot heeft al meerdere keren laten zien dat het zijn mannetje staat in diverse genres van muziek. Zo heeft het al metal-nummers uitgebracht, meerdere succesvolle Kpop-nummers op de markt gebracht en kwam het vorig jaar met Rekkles With My Heart, een nummer dat precies in het emo-straatje past. Kortom, muziekfans hebben genoeg reden om wederom een klapper van een jewelste te verwachten.

Wanneer de band zijn debuut moet maken is nog onbekend, maar we zitten pas in januari. Het zou heel goed kunnen dat we dus voor het einde van dit jaar de zwarte mascara weer uit de kast kunnen halen.

Afbeelding: Riot Games
Er zijn voorlopig geen wedstrijden