Filter Esports Prime icon
Stewie2K tekent bij Evil Geniuses

Stewie2K tekent bij Evil Geniuses

19 januari 2022
Geschreven door aerox

Jacky “Stewie2K” Yip heeft getekend bij Evil Geniuses. Daarmee komt de bevestiging van een gerucht dat al een tijdlang door de CS:GO-scene waart. Daarmee is Stewie2K eindelijk weg bij Team Liquid. Dat hij zou vertrekken stond al een tijdlang vast, het was alleen onduidelijk waar hij naartoe zou gaan. Stewie2K is met deze zet de eerste nieuwe speler van Evil Geniuses, dat bezig is om het hele team te herbouwen. Alleen Vincent “Brehze” Cayonte en Tsvetelin “CeRq” Dimitrov zijn nog over van het oorspronkelijke team.

Met de komst van Stewie2K heeft het team nu drie spelers. Hij heeft al aangegeven dat hij binnenkort zal afreizen naar Europa om zich bij het team te voegen. Naast Stewie2K komen er nog twee andere spelers die zeer binnenkort aangekondigd gaan worden. Het gaat om twee voormalige teamgenoten van Stewie2K, namelijk Timothy “autimatic” Ta en William “RUSH” Wierzba. De drie kennen elkaar nog van hun tijd bij Cloud9, waar ze in 2018 als enige Amerikaanse team ooit een major wisten te winnen. Daarna scheidde hun wegen voor drie jaar.

Debuut meteen lastig

Het nieuwe Evil Genius zal debuteren tijdens de BLAST Premier Spring-groepsfase. Daar krijgt het meteen een flinke kluif te verwerken. Stewie mag het meteen gaan opnemen tegen zijn voormalige team Liquid. Ook komt hij zijn vroegere teamgenoot Russel “Twistzz” Van Dulken tegen in FaZe Clan dat onlangs Robin “ropz” Kool heeft toegevoegd. Om het feest helemaal compleet te maken moet EG ook spelen tegen Team Vitality, dat onlangs twee spelers en de coach van Astralis heeft toegevoegd.

Afbeelding: DreamHack
Er zijn voorlopig geen wedstrijden