Filter Esports Prime icon
VALORANT-team 100 Thieves tekent ec1s en BabyJ

VALORANT-team 100 Thieves tekent ec1s en BabyJ

18 januari 2022
Geschreven door aerox

Het VALORANT-team van 100 Thieves heeft zich officieel versterkt met Adam “ec1s” Eccles en Hunter “BabyJ” Schline. Daarmee is het team weer compleet nadat het eerder afscheid nam van Nick “nitr0” Cannella en Joshua “steel” Nissan. In het nieuwe team gaat ec1s de rol van in-game leader op zich nemen, een rol die hij nog kent van zijn tijd als speler bij Team Liquid. Hij zal waarschijnlijk de Controller-rol op zich nemen. BabyJ gaat naar alle waarschijnlijkheid de Sentinel-rol op zich nemen.

100 Thieves stond een tijdlang bekend als het beste team in Noord-Amerika. Het team won het First Strike-evenement in december 2020, en wist zich ook te plaatsen voor de VCT Masters 3 in Berlijn. Daar kwam het team tot aan de halve finale. Geen slechte prestatie, maar het team is de laatste tijd flink aan het afglijden.

Dat zorgde er in eerste instantie voor dat het team besloot om afscheid te nemen van steel vlak voor de NA Last Chance Qualifier. Daarna besloot nitr0 om VALORANT de rug toe te keren en terug te gaan naar zijn eerste liefde Counter-Strike. Daar werd hij met open armen onthaald door zijn voormalige team Liquid.

Nieuw bloed moet voor nieuw succes zorgen

De nieuwe toevoegingen moeten voor nieuw succes zorgen. Het is alleen wel de vraag hoe beide spelers zich gaan aanpassen aan het nieuwe team. Ec1s heeft veel ervaring op het hoogste niveau, maar wist niet altijd even glansrijk te presteren. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat hij uit het team werd gezet.

BabyJ was een vervangend speler voor FaZe Clan waar hij aardig speelde, maar uiteindelijk ook niet werd vastgelegd toen het team ging herbouwen. Daarom valt het nog te bezien hoe goed deze stap gaat werken. De eerste uitdaging voor het team komt er wel al gauw aan: op 27 januari begint het team aan de kwalificatieronde voor de NA VCT Challengers One.

Afbeelding: 100 Thieves
Er zijn voorlopig geen wedstrijden