Filter Esports Prime icon
CoreJJ krijgt geen verblijfsvergunning, kan grote problemen opleveren voor Team Liquid

CoreJJ krijgt geen verblijfsvergunning, kan grote problemen opleveren voor Team Liquid

13 januari 2022
Geschreven door aerox

Het League of Legends-team van Team Liquid kan in grote problemen komen omdat het superster support Yong-in “CoreJJ” Jo niet is gelukt om een verblijfsvergunning te krijgen. Dat zou betekenen dat hij nog steeds een zogenoemd ‘importslot’ inneemt. Dat is slecht nieuws voor het team, want de regels van de LCS geven aan dat een team maar twee spelers mag gebruiken die zo’n slot innemen. Momenteel heeft Liquid drie sloten: CoreJJ, toplaner Gabriël “Bwipo” Rau en AD-carry Steven “Hans Sama” Liv. Dat schrijft Upcomer.

Het plekje van Bwipo lijkt vooralsnog veilig te zijn. Het team is van plan om de botlane per wedstrijd om te wisselen. Soms speelt CoreJJ met Sean “Yeon” Sung, de AD-Carry van het academyteam van Liquid. In andere wedstrijden zal Hans Sama met Bill “Eyla” Nguyen de rol op zich nemen. Dit zal waarschijnlijk doorgaan totdat het CoreJJ lukt om een verblijfsvergunning te verkrijgen. Het is wel een scenario dat Team Liquid al voorzag, dus is het team al aan het oefenen geslagen met de nieuwe duo’s.

Superteam binnenkort aan de slag

Team Liquid heeft een superteam gemaakt onder leiding van CoreJJ. Samen met legendarische midlaner Søren "Bjergsen" Bjerg, jungler Lucas “Santorin” Tao Kilmer Larsen, Bwipo en Hans Sama wilt Team Liquid een team neerzetten dat het wereldkampioenschap kan winnen. Dat betekent dat deze ontwikkeling roet in het eten gooit.

Of het team er veel last van gaat hebben zal vanaf 14 januari blijken. Dan gaat het LCS Lock In-toernooi van start, en dat zal tot 30 januari duren. Op 5 februari begint de Spring Split.

Afbeelding: Riot Games
Er zijn voorlopig geen wedstrijden