Filter Esports Prime icon
TSM Reginald onderzocht wegens pesten op de werkvloer

TSM Reginald onderzocht wegens pesten op de werkvloer

12 januari 2022
Geschreven door aerox

Andy “Reginald” Dinh, CEO van TSM, wordt momenteel onderzocht door een advocatenbedrijf in opdracht van Riot Games. Het onderzoek komt nadat er meerdere klachten over Reginald zijn gekomen, maar het onderzoek begon pas echt na de tirade van Yilian “Doublelift” Peng, die vorig jaar aangaf helemaal klaar te zijn met TSM en zijn voormalige baas. Dat schrijft WIRED.

Publiekelijk aan de schandpaal

Reginald zou volgens de aanklacht bijna dagelijks mensen laten huilen en ze publiekelijk en voor het oog van alle andere werknemers aan de schandpaal nagelen. Het zou dan gaan om kleine foutjes, die helemaal niet zo erg waren, maar die Reginald deden ontploffen. “Je zou verbaasd zijn als je wist hoeveel van jouw favoriete personen in de LCS een mentale inzinking hebben gehad nadat ze door hem zijn aangevallen”, zei Doublelift daarover.

Dat zagen fans al eerder, toen Reginald een minutenlange discussie aanging met voormalig toplaner Marcus “Dyrus” Hill. Duidelijk is te zien hoe Reginald het laatste woord wilt hebben en zelfs als Dyrus stopt met reageren de confrontatie blijft opzoeken.

Ook kwam Reginald een tijdje terug in de problemen toen hij een gemene tweet plaatste richting Philippe “Vulcan” Laflamme, destijds supportspeler van Cloud9. Die opmerking heeft hem een boete van 5000 dollar opgeleverd, en Reginald gaf aan dat hij over de scheef was gegaan, maar dat hij het juist deed omdat hij zoveel gaf om de LCS.  

Cultuur van angst

Volgens ingewijden heerst er een cultuur van angst bij Team SoloMid. Veel werknemers willen geen promotie omdat ze dan wellicht in een positie komen waar ze direct contact moeten hebben met Reginald, iets dat zo weerzinwekkend is dat ze liever weggaan bij de organisatie.

Echter, niemand durft zich tegen de CEO uit te spreken. Omdat de esportswereld nog steeds erg jong is, en iedereen contact heeft met iedereen, zijn werknemers bang dat als ze uit de school klappen, ze nooit meer aan de bak kunnen in de industrie. Reginald heeft namelijk nauwe banden met iedereen in de scene.  

Reginald reageert

Reginald heeft gereageerd richting WIRED. “Ik heb enorm hoge verwachtingen van mijzelf, en ik heb die hoge verwachtingen ook jegens anderen”, zegt de CEO in een email naar de website. “Ik tolereer niemand die slecht presteert. Ik ben intense, gepassioneerd, gedreven en meedogenloos in mijn doel om te winnen. Dat is wie ik ben. Maar mijn woordgebruik is soms te sterk en niet effectief. Ik weet dat ik moet werken aan hoe ik dit breng, en ik ben er dan ook mee bezig om de manier waarop ik communiceer met het team en de mensen om mij heen te verbeteren.”

Het is nog niet bekend wanneer het resultaat van het onderzoek publiekelijk wordt gemaakt.

Afbeelding: Team SoloMid
Er zijn voorlopig geen wedstrijden