Filter Esports Prime icon
Vijf beste CS:GO spelers van 2021

Vijf beste CS:GO spelers van 2021

11 januari 2022
Geschreven door Toldersma

2021 was een jaar waarin Natus Vincere eindelijk weer de top wist te bereiken, maar ook andere teams ineens weer een gooi naar de top konden doen in de voorgaande maanden. Het lijkt dan vaak logisch dat de beste spelers, ook in de beste teams spelen. In deze top vijf beste spelers van 2021 kijken we naar de HLTV statistics van de 30 beste teams en zien we wie nou daadwerkelijk de beste ratings heeft behaald!

1. S1mple

Oké, niet geheel gek dat we toch uitkomen bij een S1mple als beste speler van het jaar. Zijn rating was wederom ongekend hoog en kwam op een 1.35 over het gehele jaar. Over bijna 200 maps kon hij keer op keer zijn waarde en kracht tonen, iets wat hem eindelijk een Major titel heeft opgeleverd.

2. ZywOo

Iedere topper heeft iemand die vlak achter hem zit, als het goed is tenminste. ZywOo is het Franse equivalent van S1mple en had in 2021 geen slechte resultaten. Met een 1.29 rating kwam hij goed tot zijn recht, maar moet hij zich in 2022 weer door een grote rosterswap buffelen. Het Vitality wat een tijdje zo sterk was, is niet meer. Gaat hij met wat oude vedettes ook weer zo goed kunnen spelen in het aankomende jaar?

3. Sh1ro

Voordat Natus Vincere aan de top was, leek het erop dat een ander CIS team het jaar dominant zou doorbrengen. Gambit had meerdere titels al op hun naam geschreven aan het begin van 2021, waarbij Sh1ro met zijn 20 jaar en 1.23 rating een zeer belangrijk aandeel leverde.

4. oSee

Rijzende sterren zien is altijd mooi. De spelers die hierboven staan draaien al even op het topniveau mee, maar oSee is juist iemand die de afgelopen jaren naar steeds grotere teams is gestegen. Met 1.21 rating over 2021 was hij zelfs goed genoeg om een plek te krijgen in het verse Team Liquid roster, dus wie weet gaan we hem zelfs in Nederland zien rondlopen.

5. NiKo

Als afsluiter kun je haast ook niet om hem heen. Eén van de meest gekende en geroemde spelers, die nog niet de hoop van vele fans heeft weten waar te maken met een Major trofee. NiKo kwam in 2021 tot een 1.20 rating met zijn G2 Esports. Prijzen werden in 2021 niet door hem gewonnen, maar het team kwam wel steeds weer dichterbij en zelfs tot de tweede plaats bij de PGL Major Stockholm 2021. Met een kleine wisseling in het team, kan het zijn dat NiKo nu nog meer support krijgt die hij nodig heeft en kan het zo maar zijn dat we hem dit jaar nog beter zien spelen!

Afbeelding: ESL
Er zijn voorlopig geen wedstrijden