Filter Esports Prime icon
Zed, Qiyana en Talon krijgen nerfs op Patch 12.2 - Ook Hextech en Chemtech Soul in het vizier

Zed, Qiyana en Talon krijgen nerfs op Patch 12.2 - Ook Hextech en Chemtech Soul in het vizier

11 januari 2022
Geschreven door JEUGD

Het gaat de assassins voor de wind in seizoen 12 van League of Legends, maar in de nieuwste patch gaat Riot Games hun kracht wat terugschroeven. Dat lieten ze weten in de preview voor de patch.

Cruciale nerfs

Veel van de assassins doen het momenteel erg goed. Champions zoals Zed, Qiyana en Talon hebben massa’s damage in hun arsenaal zitten en kunnen naar meerdere lanes geflext worden (waaronder de jungle). Riot Games ziet dat iets minder zitten en zegt hun kracht wat terug te schroeven. Vooral Talon ziet z’n kracht in de jungle minderen, vooral bij het clearen van camps. Ook Shen krijgt een nerf, aangezien hij erg populair is sinds de Teleport tweaks als champion die voor minuut 13 kan roamen. Lulu is één van de sterkste supports op dit moment dankzij haar sterke abilities, die iets langere cooldowns zullen krijgen.

Verder zitten er ook enkele aanpassingen aan te komen voor Tahm Kench, Rengar en Janna. Tahm Kench krijgt wat meer focus op z’n kracht als support, zo wil Riot hem wegtrekken van de top lane. Rengar krijgt een nieuwe passive op z’n ultimate, waarmee hij uit camouflage kan springen, terwijl Janna enkele updates krijgt om haar meer utility in haar kit te geven en haar weg te halen uit de rol van poke enchanter.

Nerfs voor Hextech en Chemtech Soul, ook Lethal Tempo krijgt klap

Spelers klagen al langer over de kracht van de Hextech en Chemtech Soul en hoe de Souls te sterk zijn in vergelijking met de andere Elemental Souls. Zij zullen allebei een rechtstreekse nerf krijgen. Ook Lethal Tempo zal teruggeschroefd worden, wants sinds de rework is het iets te sterk en te veel aanwezig.

Afbeelding: Riot Games
Er zijn voorlopig geen wedstrijden