Filter Esports Prime icon
VALORANT gaat insta-locken van Agents aanpakken (en Yoru reworken)

VALORANT gaat insta-locken van Agents aanpakken (en Yoru reworken)

11 januari 2022
Geschreven door JEUGD

Riot Games heeft laten weten dat ze zich bewust zijn van het probleem van insta-locken in VALORANT en zegt een manier te hebben gevonden om het aan te pakken.

Cascading picks

VALORANT Designer Jon Walker liet weten dat ze het probleem van insta-locken willen aanpakken met de implementatie van een ‘cascading pick system’. Dat wil zeggen dat spelers één voor één hun Agent kunnen kiezen. Als ze niet tijdig een Agent selecteren, worden ze onderaan de pikorde gezet. Op die manier heeft iedereen de kans om de Agent te picken die hij wil. Insta-locks kunnen heel erg vervelend zijn, want het kan bepaalde team composities helemaal overstuur gooien en ervoor zorgen dat sommige spelers de Agent zo goed als nooit in handen krijgen. Het is nog even wachten op het systeem, want de implementatie staat pas gepland voor Act II of Act III.

Verder lieten de designers tijdens een livestream ook weten dat ze werken aan een rework van de Agent Yoru. Hij komt er eigenlijk niet aan de pas sinds zijn release, dus gaan de designers een kijkje nemen hoe ze hem relevanter kunnen maken. Tenslotte wordt er ook een chat filter toegevoegd aan de game, waarin spelers bepaalde woorden kunnen ‘muten’ om zo toxisch gedrag aan te pakken.

Afbeelding: Riot Games
Er zijn voorlopig geen wedstrijden