Filter Esports Prime icon
League of Legends patch 12.1 brengt nerf voor Shieldbow en Rengar rework

League of Legends patch 12.1 brengt nerf voor Shieldbow en Rengar rework

23 december 2021
Geschreven door StephenThePens

Seizoen 12 van League of Legends staat voor de deur en patch 12.1 brengt dan ook een aantal veranderingen die hard nodig zijn in de aanloop hier naartoe. De nerf voor Immortal Shieldbow zal voor niemand een verrassing zijn.

League of Legends-fans kijken reikhalzend uit naar de start van het 12e ranked seizoen, maar moeten nog even geduld hebben. Voor die tijd doet Riot Games er natuurlijk alles aan om de game goed uit te balanceren zodat er zo min mogelijk oneerlijke verschillen zijn zodra het seizoen echt begint. Om dit te bewerkstelligen was, volgens de ontwikkelaar, patch 12.1 hard nodig.

Shieldbow nerf

Zo zien we in de nieuwste patch onder andere een langverwachte nerf voor het iteam Immortal Shieldbow. Het populaire item, waarmee AD champions een burst van bijvoorbeeld een assassin, iets langer kunnen overleven krijgt minder AD damage. Daarnaast wordt het shield dat de drager van het item krijgt, ook minder sterk.

Rengar rework

Er zit ook een rework voor Rengar aan te komen. De assassin valt al enige tijd terug in populariteit en kan volgens Riot Games dus wel wat liefde gebruiken. Om die reden wordt er gesleuteld aan zijn ultimate, Thrill of the Hunt. Rengar zal vanaf nu ook champions op een afstandje kunnen bespringen in camouflage, waardoor hij aardig wat voordeel zal halen uit de nieuwe Chemtech map. Er staan wellicht nog andere aanpassingen op de planning, maar deze zijn nog niet bekend.

Er zijn voorlopig geen wedstrijden