Filter Esports Prime icon
ESL kondigt enorme CS:GO-vrouwencompetitie als onderdeel van #GGFORALL aan

ESL kondigt enorme CS:GO-vrouwencompetitie als onderdeel van #GGFORALL aan

23 december 2021
Geschreven door aerox

ESL is met een enorme aankondiging gekomen. In 2022 komt er een gigantisch toernooi volledig gericht op de vrouwenscene in Counter-Strike. In totaal komt er een prijzenpot van 500.000 dollar beschikbaar. Deze wordt verdeeld over online regionale liga’s bedoeld voor zowel Europese als Noord-Amerikaanse teams. Verder komen er twee finales in de zogenoemde Global League, wat betekent dat teams van over de hele wereld op LAN tegen elkaar gaan spelen. Deze finales worden gehouden tijdens DreamHack Dallas en DreamHack Winter.

Niet alleen dat, maar er komen ook kleinere toernooien voor vrouwen die plaatsvinden tijdens evenementen die niet gekoppeld zijn aan de overkoepelende competitie. Deze toernooien vinden bijvoorbeeld plaats tijdens DreamHack Valencia. Ook gaat ESEA, partner van ESL, online minitoernooien organiseren met prijzenpotten.

Gebaseerd op Game Changers

Dit programma lijkt heel erg op Game Changers, een initiatief van Riot Games om de representatie van vrouwen in diverse titels zoals VALORANT en League of Legends te stimuleren. ESL gaat vergelijkbare dingen doen, waardoor er een verbeterde infrastructuur voor vrouwen moet komen. Niet alleen om het spel te spelen, maar ook andere zaken die met CS:GO te maken hebben zoals shoutcasters. Het einddoel is om een veilige omgeving te maken waar talent de mogelijkheid krijgt om te floreren.

Dat is ook de reden dat er een speciale spelersraad komt waarbij vrouwen de mogelijkheid krijgen om ESL van feedback te voorzien en om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling gaat zoals de spelers hopen dat het zal gaan. Eén van de grootste discussiepunten volgens ESL zelf is de vraag over hoe de winnaars van de vrouwencompetitie geïntegreerd gaan worden in de uiteindelijke ESL Pro Tour.

De eerste helft van de competitie gaat in maart van start, en zal duren tot mei in aanloop naar het eerste evenement DreamHack Dallas in juni. De tweede helft zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in augustus of september beginnen.

Afbeelding: ESL
Er zijn voorlopig geen wedstrijden