Filter Esports Prime icon
Bwipo vertelt waarom hij Fnatic (en Europa) verliet

Bwipo vertelt waarom hij Fnatic (en Europa) verliet

23 december 2021
Geschreven door StephenThePens

Dit offseason vertrok de Belgische toplaner Bwipo na jaren bij Fnatic naar NA om voor Team Liquid te spelen. Nu doet bij een boekje open over de reden van zijn vertrek.

Voor Bwipo was zijn loopbaan bij Fnatic zeer wisselvallig te noemen. In eerste instantie speelde hij als wisselspeler bij de Europese grootmacht, maar toen toplaner sOAZ zijn hand blesseerde, moest Bwipo plotseling invallen. Dat pakte goed uit en Bwipo speelde enkele maanden daarna ook direct zijn eerste Worlds-toernooi, waar hij met Fnatic de finale haalde. Ook won Fnatic met Bwipo als toplaner in twee keer achter elkaar de LEC.

Om naar Team Liquid te gaan, moest hij zijn net nieuw verkregen jungle-rol weer inleveren voor zijn oorspronkelijke positie, de toplane. Dit had hij er voor over om de transfer naar een ander team én een andere regio te maken. "Ik wilde in een team spelen waar ik op een veel transparantere manier feedback kon geven en ontvangen. Bij Fnatic had ik alleen een hele hechte band met Hylissang, maar dat wil ik graag met alle spelers hebben."

Gloednieuw team

"Fnatic bood me maanden voor het offseason al een nieuw contract aan, dus het is niet alsof ze me zomaar hebben laten gaan, maar ik vond dat het tijd was voor iets nieuws." Dat nieuwe zal hij bij Team Liquid zeker vinden, nadat de organisatie naast Bwipo ook Bjergsen, Hans sama en CoreJJ binnen wist te hengelen. De vijfde speler is jungler Santorin, die al bij Team Liquid speelde.

Er zijn voorlopig geen wedstrijden