Filter Esports Prime icon
EMEA krijgt in 2022 regionale competities voor Valorant

EMEA krijgt in 2022 regionale competities voor Valorant

14 december 2021
Geschreven door StephenThePens

Nu het eerste competitieve jaar voor Valorant min of meer is afgerond, rolt Riot Games alvast de plannen voor 2022 uit. Een van de vernieuwingen is de toevoeging van regionale competities aan de EMEA regio.

Een flinke make-over voor de EMEA regio in 2022 als het om Valorant esports gaat. Dat is wat Riot Games voor ogen heeft. Slechts enkele dagen geleden heeft Acend het eerste wereldkampioenschap Valorant weten te winnen en de ontwikkelaar presenteert nu al plannen voor het nieuwe jaar. De fans kunnen uitkijken naar een mooi competitief tweede seizoen.

Nieuwe structuur

De structuur rondom de EMEA VCT verandert in 2022, zodat het 'past bij de regio' Het doel van de verandering is voornamelijk om een goed competitief klimaat te creëren waar talenten zich in kunnen ontwikkelen. Zo komen er regionale competities voor onder andere Spanje, Frankrijk, Polen en Turkije.

Elke competitie bestaat uit twee delen, met elk een regulier seizoen en play-offs. In beide delen wordt aan het einde een kampioen gekroond. De winnaars van deze seizoenen gaan door naar het VCT Promotion Tournament. Het nieuwe seizoen start op 24 januari met open kwalificaties, waarna de eerste split in de week van 14 februari begint.

Er zijn voorlopig geen wedstrijden