Filter Esports Prime icon
Overwatch League 2022 begint in april, gespeeld op vroege build van Overwatch 2

Overwatch League 2022 begint in april, gespeeld op vroege build van Overwatch 2

5 september 2021
Geschreven door aerox

Ondanks het feit dat het erop lijkt dat Overwatch 2 uitgesteld gaat worden, weerhoudt dat de Overwatch League er niet van om gewoon op tijd aan het seizoen te beginnen. Woordvoerders van de Overwatch League hebben namelijk bevestigd dat het nieuwe seizoen ‘gewoon’ in april zal beginnen en gespeeld gaat worden op een ‘vroege build’ van Overwatch 2. De bekendste van die woordvoerders is Jon Spector, Overwatch League vicepremier bij Blizzard. De opheldering komt nadat er verschillende geruchten gingen die stelden dat de liga een ruime pauze zou inplannen.

“Ik heb veel speculatie gezien wat betreft de startdatum in 2022 voor de Overwatch League. Ik kan bevestigen dat ons plan is om het volgende seizoen in april van 2022 te beginnen. We zullen meer details over onze tijdlijn wat betreft het maken van rosters in 2022 in de nabije toekomst delen, en meer info in het algemeen des te dichter we bij april komen”, zo schrijft Spector.

Aanpassen van 6v6 naar 5v5

De berichten zullen sommige spelers ongetwijfeld doen zweten. De game gaat namelijk een grote verandering maken in het competitieve circuit. In plaats van zes spelers zullen er nu nog maar vijf spelers in een team zitten. Dat betekent dat alle profteams afscheid gaan nemen van meerdere spelers. Een tijdlijn betekent dat het voor veel teams zaak wordt om zo snel mogelijk de juiste spelers vast te leggen en de andere spelers de kans geven om nieuwe teams te vinden. Een drukke transferperiode valt dan ook helemaal niet uit te sluiten.

Overwatch 2 is al meerdere keren uitgesteld. Dat had met diverse redenen te maken, maar volgens lekker Metro is de grootste reden omdat Blizzard nog niet is begonnen met het aanpassen van de oude heroes naar het nieuwe formaat. Blizzard kondigde namelijk aan dat de verandering van 6v6 naar 5v5 gepaard zou gaan met diverse aanpassingen aan de heroes zodat zij beter zouden passen in een 5v5-spelmodus, maar Metro geeft aan dat Blizzard daar op het moment dat hij de tweet schreef nog nauwelijks aandacht aan had besteed.

Afbeelding: Activision Blizzard
Er zijn voorlopig geen wedstrijden