Filter Esports Prime icon
HUNDEN levert bewijs dat impliceert dat zijn teamgenoten wisten van spectator bug abuse

HUNDEN levert bewijs dat impliceert dat zijn teamgenoten wisten van spectator bug abuse

4 september 2021
Geschreven door NIVEKii

Ex-Heroic coach Nicolai “HUNDEN” Petersen is met bewijs naar buiten gekomen dat impliceert dat zijn vroegere teammates op de hoogte waren van zijn het feit dat hij gebruik maakte van de coaching spectate bug abuse.

Het schandaal dat volgde op de bekendmaking van deze bug zag meer dan 30 coaches verbannen worden door de Esports Integrity Commission (ESIC). Petersen gaf een interview op het Deense TV2.dk, waar hij onder andere een gesprek aanhaalde met Nikolaj “niko” Kristensen, die nu voor OG speelt. “Iedereen in ons team wist er van. Misschien niet de eerste keer, maar daarna zeker. Iedereen wist het,” zou niko gezegd hebben.

Bijkomend bewijs werd geleverd aan de hand van server logs. Tijdens een wedstrijd tegen Team Spirit in het Home Sweet Home Five toernooi zou René “TeSeS” Madsen hem geholpen hebben om maar liefst twaalf rondes zijn camera op Dust 2 mid te zetten. Zo kon HUNDEN tijdens de wedstrijd waardevolle informatie doorspelen aan zijn team.

ESIC is aan zet

HUNDEN zegt alle informatie doorgespeeld te hebben aan ESIC, en wacht nu op hun onderzoek. Na het bug abuse schandaal werd Petersen bijkomend twee jaar extra uitgesloten. Hij zou tijdens IEM Cologne geprobeerd hebben om strategieën door te spelen aan een tegenstander. Het zal weinig tot niets doen aan de ban van HUNDEN, maar als ESIC zou beslissen dat de spelers zich bewust waren van het gedrag van hun coach, kan de commissie extra bans uitdelen. De kans is heel groot dat Valve dan ook schorsingen zal opleggen.

Beeld: DreamHack
Er zijn voorlopig geen wedstrijden